Inul, o notă de cald și autentic in designul interior

Dacă visezi să conturezi un spațiu interior care să radieze o atmosferă de liniște, autenticitate și un farmec natural, atunci ești în locul adecvat.

Textilele din in, cu eleganța lor discretă și alura pământească, dețin puterea de a transforma spațiul de locuit într-un sanctuar de o frumusețe atemporală.

În acest articol, pornim într-o călătorie prin arta de a folosi textilele din in pentru a crea interioare care să vorbească nevoilor și aspirațiilor dvs. unice. Fie că sunteți în căutarea unei estetici proaspete și aerisite, a unei alegeri de stil de viață durabil sau pur și simplu a unei note de rafinament rustic, inul are ceva de oferit. Fiți alături de noi pentru a descoperi secretele conceperii unor spații care nu numai că arată uimitor, ci și se simt ca o îmbrățișare caldă și naturală. Haideți să explorăm modul în care inul poate fi firul care împletește viziunea dvs. asupra unei case mai organice și mai primitoare.

Fibra din in este una dintre cele mai vechi țesături de pe planetă și a fost folosită pe scară largă în Europa înainte ca bumbacul să fie descoperit și adoptat. Este sănătoasă, durabilă și ușor de întreținut și a fost folosită pentru lenjerie de pat, îmbrăcăminte, chiar și pentru bandaje și alte produse medicale. Este una dintre cele mai apreciate țesături încă din epoca Egiptului Antic, cu 10.000 de ani în urmă. Puritatea și bogăția materialului i-a însoțit chiar și pe faraoni în viața de apoi, iar în acest articol analizăm de ce a fost așa de-a lungul timpului.

Acest articol aprofundează lumea textilelor din in și capacitatea lor remarcabilă de a răspunde unei game largi de nevoi și situații. De la crearea unui interior cu un aspect mai organic, care să rezoneze cu frumusețea naturii, până la crearea unui spațiu care să radieze eleganță și relaxare, vom explora modul în care inul poate fi pânza perfectă pentru aspirațiile tale de design. Alăturați-vă nouă într-o călătorie prin arta de a vă îmbogăți casa cu eleganța rustică a inului, unde stilul și substanța se împletesc fără efort pentru a satisface stilul de viață și preferințele estetice unice.

1. Frumusețea inului : Care sunt calitățile unice ale inului?

Inul este un material textil ca niciun altul, celebrat pentru frumusețea și farmecul său înnăscut în designul interior. Aici, vom explora aspectele captivante ale inului care îl fac să fie favorit pentru noi toți pasionații de design:

Textura naturală

Textura inului este inconfundabil de organică și rustică, adăugând profunzime și caracter oricărui interior. Suprafața sa subtilă și aspră conferă o calitate tactilă care îi atrage pe cei care apreciază senzorialitatea în design.

Moliciune cu caracter

Inul este renumit pentru moliciunea sa care nu face compromisuri în ceea ce privește durabilitatea. Odată cu utilizarea și spălarea, devine și mai moale, păstrându-și în același timp rezistența, ceea ce îl face perfect pentru articole precum tapiteria si lenjeria de pat care sunt folosite zilnic.

Eleganță atemporală

Atracția atemporală a inului constă în capacitatea sa de a face, fără efort, legătura între casual și sofisticat. Indiferent dacă este integrat într-o cameră de zi cu tematică marină sau într-un spațiu sofisticat de luat masa, inul menține o notă de eleganță discretă.

Reglarea temperaturii

Una dintre calitățile excepționale ale inului este capacitatea sa de a regla temperatura. Menține răcoroarea pe vreme caldă și oferă căldură atunci când este frig, asigurându-vă confort pe tot parcursul anului.

Incretituri subtile

Incretiturile naturale ale inului sunt povești mărturisitoare ale autenticității, nu sunt doar marca unei țesături, ci o amintire discretă a momentelor petrecute, a bucuriilor împărtășite și a trăirilor unice. Ele conferă inului un aspect trăit, o eleganță rafinată ce nu poate fi replicată de materialele imaculate și perfect netede. Ele sunt acelea care care transformă o simplă țesătură într-o poveste vizuală.

În lumea designului interior, aceste detalii devin bijuterii ale spațiului, aducând cu ele o adâncime și un farmec deosebit.

Respirabilitate

Spre deosebire de țesăturile sintetice, inul este foarte respirabil, permițând aerului să circule liber. Această respirabilitate contribuie la o senzație de prospețime și aerisire în casa dumneavoastră.

Drapajul

Capacitatea de drapare a inului îl face o alegere excelentă pentru perdele si draperii.

Frumusețea inului nu constă doar în atracția sa estetică, ci și în versatilitatea și funcționalitatea sa. Amestecul său unic de confort, eleganță și farmec natural îl face o alegere convingătoare pentru cei care caută să creeze un mediu de acasă primitor și plăcut din punct de vedere vizual.

2. Care sunt utilizările inului în interior?

Inul este o țesătură versatilă care poate fi folosită în multe moduri diferite în interioarele dumneavoastră. Poate fi folosită pentru a adăuga textură și model unui spațiu, contribuind la crearea unei atmosfere de confort și seninătate. Perdelele și draperiile din in pot îndulci aspectul ferestrelor, în timp ce lenjeria de pat, cum ar fi cearșafurile și cuverturile, vă vor ajuta să obtineti confortul . Tapițeria, husele și pernele vor face ca locuința dvs. să arate mai frumos și mai confortabil. Fețele de masă și șervețelele vor aduce o notă de sofisticare, în timp ce pledurile și păturile sunt ideale pentru a vă bucura de un moment de relaxare.

Inul este o alegere excelentă pentru orice proiect de design interior, datorită durabilității și versatilității sale. Este o țesătură care nu se demodează niciodată și se pretează la numeroase aplicații în decorul casei. În continuare, vom explora diversele moduri în care puteți integra inul în designul interior.

Perdele si draperii

Perdelele din in sunt o alegere populară pentru draparea lor naturală și pentru capacitatea de a filtra ușor lumina. Ele adaugă o notă de eleganță casuală în camerele de zi și dormitoare.

Perdelele din in fac ca o cameră să pară mult mai luminoasă, oferind în același timp intimitate. De asemenea, țesătura naturală lasă să intre mult aer proaspăt atunci când aveți perdelele închise, dar fereastra deschisă.

Lenjerie de pat

Cearșafurile din in sunt apreciate pentru respirabilitatea și moliciunea lor. Acestea creează o atmosferă confortabilă și relaxată în dormitor, favorabilă unui somn odihnitor.

Țesătura din in este foarte permeabilă la aer și conducătoare de căldură. Ca prin farmec, acest lucru înseamnă că lenjeria de pat din in vă ține cald iarna și vă răcorește pe vreme caldă, ceea ce vă ajută să dormiți confortabil și profund.

Fete de masă

Fețele de masă și șervețelele din pânză de in îmbunătățesc experiența culinară. Acestea adaugă un element de rafinament meselor și întâlnirilor.

Perne

Pernele din in, cu textura lor pământie și culorile lor discrete, pot fi folosite pentru a adăuga accente și o notă de farmec rustic paturilor si canapelelor.

Tapițerie

Tapițeria din in aduce o senzație confortabilă și primitoare pieselor de mobilier. Canapelele, fotoliile și scaunele de sufragerie tapițate în in oferă atât stil, cât și confort.

3. Care sunt beneficiile utilizării inului in decorul interior?

Natural, sănătos și revigorant

Întotdeauna s-a crezut că inul este țesătura magică, vindecătoare. Este unul dintre materialele pe care corpul nostru le primește extrem de bine – firele de in au fost folosite chiar și pentru suturi chirurgicale, pentru coaserea rănilor, deoarece corpul nostru poate dizolva singur firul de in natural.

Antimicrobiană și hipoalergenică

Spre deosebire de multe alte fibre textile, inul conține o substanță numită siliciu (dioxid de siliciu), care se găsește cel mai frecvent în natură sub formă de cuarț, cel mai comun mineral al Pământului. Aceasta inhibă dezvoltarea bacteriilor care cauzează putrezirea și fermentarea. Prin urmare, țesătura de in este în mod natural antibacteriană și antifungică, un material excelent pentru lenjeria de pat, prosoape și textile de bucătărie. Printre altele, reduce riscul de boli fungice, accelerează procesul de vindecare a rănilor și neutralizează mirosul de transpirație sau mirosul de prosoape umede. Proprietățile sale antistatice nu atrag praful .

Respirabil și rapid de uscat

Fibrele mai puternice și mai groase ale inului, ( în special în comparație cu bumbacul ) au ca rezultat o țesătură mai lejeră a panzei și un număr mai mic de fire. Acest lucru permite aerului să circule mai ușor și face ca țesătura să fie mai respirabilă și să se usuce mai repede.

Termoreglare

Fibrele de in sunt izolatoare în mod natural, țesătura menținând răcoarea vara și căldura iarna – o caracteristică unică a inului pe care alte țesături nu o au. Țesătura de in are proprietăți izolatoare excelente datorită expansiunii termice de care este capabilă . La temperaturi ridicate, inul natural se dilată, permițând pătrunderea de mai mult aer in timp ce la temperaturi scăzute, fibrele de in se contractă, reținând aerul în țesătură

Calitate atemporală

De trei ori mai rezistentă decât bumbacul și chiar mai puternică atunci când este umedă, țesătura din in este foarte durabilă datorită fibrelor puternice și robuste.

Una dintre caracteristicile noastre preferate ale țesăturilor din in este modul în care acestea îmbătrânesc cu grație. Tesatura din in devine și mai frumoasă odată cu trecerea anilor!

îmbunătățesc cu timpul. Cu cât le folosiți mai mult, cu atât devin mai moi, mai flexibile și mai rezistente la riduri. Este similar cu pilirea – fibrele se descompun în primele câteva spălări, unde este de așteptat o oarecare cădere în uscător. După ce se rupe, țesătura din in devine mai fină, mai lucioasă și nu se îngrămădește cu timpul, precum lâna și alte materiale similare, așa că, dacă sunteți unul dintre acei oameni cărora le place să decoreze din când în când, decorarea interioară din in este pentru dumneavoastră – de fapt, devine mai bună cu vârsta!

Una dintre aspectele noastre preferate ale țesăturilor din in constă în modul în care ele îmbătrânesc cu grație. Pe măsură ce sunt utilizate, devin treptat mai moi, mai flexibile și mai rezistente la formarea ridurilor. Acest proces amintește de pilire – fibrele se descompun inițial în primele spălări și în uscător, iar rezultatul este o țesătură din in mai rafinată și mai netedă. Contrar altor materiale, precum lâna, inul nu se îngrămădește în timp, ci devine chiar mai fin și mai lucios. Astfel, dacă apreciați o abordare eclectică în decorarea interioară și vă place să revigorați spațiul din când în când, alegerea țesăturilor din in vă va aduce beneficii de-a lungul timpului – de fapt, devine și mai frumoasă odată cu trecerea anilor!

Ușor de îngrijit

Țesătura de in este antistatică în mod natural, așa că, spre deosebire de materialele artificiale cunoscute pentru faptul că atrag praful, este relativ ușor de îngrijit și de menținut curată. În cele mai multe cazuri, un aspirator ocazional este tot ceea ce este necesar pentru a păstra mobilierul de casă din in cu aspect și senzație de prospețime. De asemenea, este lavabilă, ceea ce o face perfectă chiar și pentru cele mai aglomerate case.

În căutarea noastră de materiale textile pentru casă, funcționale și durabile, ne străduim să combinăm materiale de înaltă calitate și de lungă durată cu o utilizare fără efort și o întreținere minimă – o fuziune perfectă care întruchipează un stil de viață contemporan și eco-conștient. Adăugați la amestec toate beneficiile minunate pe care le oferă decorul interior din in pur și ne-am găsit un câștigător!

4. De unde provine inul?

Inul este derivat din planta de in și oferă o alternativă durabilă la multe textile convenționale datorită procesului de producție ecologic. Călătoria de la planta de in la țesătura finită începe cu procesul de cultivare a inului. Inul este o cultură rezistentă care necesită un minim de îngrășăminte și pesticide sintetice. Capacitatea sa de a înflori în climatele temperate reduce nevoia de irigare excesivă, conservând resursele de apă.

După recoltare, fibrele de in sunt supuse unui proces numit „retușare”. Această tehnică naturală presupune înmuierea tulpinilor în apă pentru a descompune pectinele care țin fibrele împreună. Spre deosebire de metodele chimice intensive folosite în alte tipuri de producție textilă, retușarea se bazează pe apă și timp, minimizând astfel poluanții chimici și consumul de energie.

Următoarea etapă constă în extragerea mecanică a fibrelor din tulpinile de in. Acest proces este relativ eficient din punct de vedere energetic în comparație cu procesele energofage necesare pentru obtinerea fibrelor sintetice precum poliesterul. Fibrele extrase sunt apoi filate în fire și țesute în țesături. Acest proces de țesut necesită, de obicei, mai puțină energie și mai puține substanțe chimice în comparație cu producția de textile sintetice.

Unul dintre cele mai notabile aspecte ecologice ale fabricării panzei de in este reducerea deșeurilor. Aproape fiecare parte a plantei de in este folosită, lăsând în urmă un minim de deșeuri. Părțile rămase, cum ar fi semințele și ștevia, pot fi refolosite ca hrană pentru animale, maximizând și mai mult utilizarea resurselor.

După cum puteți vedea, procesul de fabricare a inului exemplifică practicile ecologice. De la cerințele minime de apă și substanțe chimice în timpul cultivării până la procesele de extracție și de țesut eficiente din punct de vedere energetic, inul reprezintă o alegere durabilă în lumea textilelor.

Perdelele Pet Proof Magic – perdele rezistente la pisici


Cu siguranță, am remarcat cu toții că pisicilor le place să petreacă timp la fereastră.

🐱

Fie că le observăm din casă cum urcă pe pervaz și rămân acolo câteva ore, fie că le vedem de pe stradă privindu-ne de la geam… Acest obicei poate avea consecințe neplăcute pentru perdelele de la ferestrele tale .

Nu trebuie să uităm cât de încântată poate fi o pisicuță să se cațere pe perdele sau să se joace de-a v-ați ascunselea în spatele lor.

Dacă sunteți proprietarul unei pisici, atunci trebuie să acordați o atenție deosebită atunci cand alegeți perdelele.

Exista perdele rezistente la pisici?

Da ! Exista ! Perdele Pet proof Magic

O caracteristică specială a materialului textil este aceea ca, datorită structurii unice a fibrelor, deteriorările minore ale suprafeței pot fi îndepărtate cu ușurință prin spălare sau prin frecare ușoară.


Așadar, chiar dacă pisica dvs. se urcă pe perdele, acestea vor rezista provocării !


Draperiile antibacteriene- aliați importanți în sectorul medical

La Cromatique, suntem dedicați să oferim clienților noștri soluții textile exceptionale pentru cele mai exigente proiecte, iar dezvoltarea continuă a gamei de produse comercializate este o parte esențială a acestui angajament.

Pentru sectoare precum cel medical oferta noastră cuprinde nu doar simple materiale textile, ci soluții proactive care oferă un nivel sporit de protecție împotriva bacteriilor și microorganismelor, asigurând un mediu mai sigur și mai sănătos.

Draperiile antibacteriene sunt componente importante ale echipamentelor și infrastructurii din spitale, concepute pentru a preveni răspândirea infecțiilor nosocomiale (infecții asociate asistenței medicale).

Aceste draperii sunt speciale în comparație cu draperiile obișnuite – sunt fabricate din materiale care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme.

draperii-antibacteriene-1

Textile antibacteriene / antivirale: ce sunt ?

Sunt țesături compuse din fibre high-tech, tratate ( tratament cu ioni de argint (Ag+), aceștia având o acțiune antiseptică recunoscută ), cu proprietăți antibacteriene și antivirale. 

Concret, țesătura din poliester 100% bioactiv este capabilă să omoare 99% dintre bacterii (testat în laborator pe Staphylococcus aureus și Klebsiella pneumoniae).

Prin urmare, agenții patogeni sunt eliminați eficient prin acest tratament antibacterian si optiunea pentru draperii antibacteriane și antivirale , reprezinta optiunea pentru o soluție textilă performantă care protejează personalul unitatilor medicale, pacientii si vizitatorii lor!


Când știm că 80% dintre bacterii și viruși se transmit prin contactul cu mâinile și suprafețele contaminate… și că o draperie este deschisă și închisă de multe mâini pe parcursul zilei, înțelegem cu ușurință interesul pentru draperiile antibacteriene !


Tratamentul cu ioni de argint este o soluție stabilă în timp ; odată ce sunt integrate în fibră în timpul fabricării țesăturii, acționează permanent. 

Draperia antibacteriană si antivirală este un element de barieră, o regulă suplimentară de igienă care securizează unitătile deschise publicului si in general toate spațiile sanitare.

Draperiile antibacteriene: soluții inovatoare și eco-responsabile

Draperiile antibacteriene îndeplinesc cele mai înalte cerințe de sănătate și siguranță .

Sunt soluții textile eco-responsabile și ignifuge.

Sunt etichetate OEKO-Tex : etichetă ecologică care garantează o producție responsabilă și absența substanțelor nocive în țesătură.


Toile de Jouy -partea I – Poveste în designul interior

Toile de Jouy își are originile în secolul al XVIII-lea și prezintă, în mod tradițional, scene pastorale, mitologice sau istorice.

Privită ca o narațiune vizuală în designul interior, transmite un mesaj estetic și emoțional într-un spațiu.

Fiecare scenă prezentă în toile de Jouy are un subiect distinct, spune o unica poveste, iar compoziția și detaliile acestor scene, de la personaje și peisaje până la elementele decorative, adaugă adâncime și complexitate narativă.

Prin intermediul acestor imagini, se poate crea o atmosferă specifică și se pot evoca diferite emoții și experiențe.

Alegerea unei anumite tematici sau a unui stil de toile de Jouy poate influența și întări povestea pe care doriți să o spuneți prin designul interior. Este un instrument puternic de decorare, o modalitate de a comunica și de a ne conecta vizual cu spațiul înconjurător.

Toile de Jouy cu o scenă de grădinărit și natură poate aduce o senzație de prospețime, liniște și armonie într-un spațiu. Cu scene de epocă, poate crea o atmosferă de eleganță și rafinament într-o încăpere, evocând o perioadă istorică sau un stil arhitectural specific.

Pe lângă povestea pe care o transmite, toile de Jouy, poate reflecta pasiunile, interesele sau chiar originea culturală a persoanei care alege să îl integreze în designul interior. Astfel, acest imprimeu devine o modalitate subtilă de exprimare a personalitatatii și de a povesti despre sine.

In rezumat, toile de Jouy poate fi considerată un instrument de povestire în designul interior. Prin intermediul scenelelor sale, acest imprimeu clasic evocă emoții, transmite atmosferă și potențează personalitatea unei încăperi. Fie că este folosit pentru a recrea o epocă istorică sau pentru a exprima gusturile și interesele proprietarului, toile de Jouy adaugă un strat narativ care transformă un simplu decor într-o experiență vizuală și emoțională.

www.cromatique.ro

De ce iubim textilele naturale ?

În culisele designului interior se desfășoară o poveste fermecătoare, în care textilele naturale sunt protagoniștii absoluti.

Ele își afișează eleganța și frumusețea în fiecare fir și fiecare țesătură, aducând cu ele farmecul naturii în interiorul locuințelor noastre.

Tesăturile naturale sunt ca o paletă artistică plină de culori și texturi, pregătită să îmbrace fiecare spațiu cu o notă de autenticitate și rafinament.

Lâna moale, cu firele sale fine și pufoase, aduce căldură și confort în încăperi, creând o atmosferă relaxantă și primitoare. În inconfundabilul său aspect granulat, inul aduce o notă rustică și autentică, dând un aer de natură sălbatică în designul interior.

Bumbacul organic, cu textura sa ușoară și plăcută, împrăștie o senzație de prospețime și puritate într-un spațiu. Mătasea rafinată și luxuriantă, cu strălucirea sa subtilă, conferă eleganță și sofisticare.

În designul interior, textilele naturale devin expresia creativității și pasiunii pentru natură.

Textilele naturale nu sunt doar simple materiale, ci adevărate opere de artă care ne îmbrățișează și ne încântă simțurile.

Ne inspiră să aducem natura în propriul nostru spațiu, să ne conectăm cu esența noastră primordială și să păstrăm un echilibru armonios între lumea exterioară și cea interioară.

Așadar, în această lume a textilelor naturale, ne putem lăsa învăluiți de poveștile pe care le spun, de senzațiile pe care le evocă și de frumusețea lor irezistibilă.

„Etno” este despre oameni . Textile cu motive etnice

Textile Cromatique : Material textil tapiterie cu motive etnice Mohave

Textile Cromatique : Material textil tapiterie cu motive etnice Cheyenne Agua

Textile Cromatique : Material textil tapiterie cu motive etnice Cheyenne Red

ETNO ESTE DESPRE OAMENI

Termenul “etno” derivă din cuvântul grecesc ethnos , care înseamnă națiune, trib sau rasă. 

Tradus in toate limbile, in cel mai larg sens al sau, acest antic termen se refera la “ oameni

Etnografia presupune adunarea de cunoștințe despre obiceiuri și obiecte tipice diferitelor culturi. Ea creează o înregistrare științifică a oricăror manifestări ale tradițiilor populare, care constituie esența stilului etno.

Stilul etno este definit ca un stil național ce se referă la obiceiurile locale, cultura, arta sau istoria unei țări. 

Se inspiră din regiuni îndepărtate ale globului, combinând adesea diverse motive populare într-un mozaic multicultural. 

Stilurile etno, boho și popular, care adesea se combină, au o origine comună în arta populară, meșteșugul tradițional și artizanat.

Textile Cromatique : Lewa – tesătură imprimată pe o bază 100% bumbac, cu un design etnic plin de viață și model geometric asemănător cu un vechi kilim persan. Disponibila în trei variante coloristice

Textile Cromatique : Material textil cu motive tribale Lewa 0

Textile Cromatique : Material textil cu motive tribale Lewa 1

Textile Cromatique : Material textil cu motive tribale Lewa 2

Pe de o parte, etno este un antidot pentru globalizarea și unificarea atotcuprinzătoare. Pe de altă parte, popularizează modelele locale în mărfurile produse în masă și ne permite să experimentăm exoticul, indiferent de locul în care trăim. Acesta este motivul pentru care acest stil este atât de popular în întreaga lume. 

Textile Cromatique : Material tapiterie cu motive etnice traditionale Tabriz Salmon

Stilul etno clasic a ajuns în lumea occidentală încă din anii 1960. Doar un deceniu mai târziu, a devenit răspândit pe scară largă, împreună cu tendințele de modă populare modelate de mișcarea hippie. De atunci s-a transformat, păstrându-și în același timp natura eclectică, multimodel.

Textile Cromatique : Halay – textil cu design geometric plin de viață, care evocă tehnica mozaic folosită de triburile persane antice pentru a produce kilim-uri.

UN AMESTEC DE MODELE LOCALE ÎN LUMEA MODERNĂ

Stilul etno modern oferă o varietate de opțiuni din bogăția mondială de tradiții populare.

Influențele hinduse sunt vizibile în țesăturile de mătase sau bumbac viu colorate, cu modele bogate și complicate, care seamănă cu un sari.

Versiunea arabă de etno oferă lână groasă, bogată și grosieră, cu modele caracteristice, asemănătoare covorului. 

Africa îmbunătățește acest stil cu modele ce imită blana și pielea animalelor, trifoi marocani, motive geometrice totemice și măști tribale .

Textile Cromatique : Saydan – o țesătură cu motive geometrice etnice , de inspiratie africana , ideala pentru decorarea unor spatii elegante

Modelele țesăturilor etno nu se limitează insa la Africa și Asia. Acestea includ, de asemenea, țesături încântătoare și talismane native din America Latină. 

Fiecare model tribal are propria sa origine, istorie si uneori chiar o legendă – fie că este vorba de modele aztece, chevron , ikat indonezian , paisley turcesc , sau modele geometrice africane. Deși rădăcinile lor sunt diferite, împărtășesc valoarea comună de a reprezenta oamenii și abilitățile lor.

Textile Cromatique : Memphis – țesătură cu un design hieroglific imprimat pe o baza naturala din bumbac si in

Interpretările moderne ale modelelor tradiționale recreează energia și culorile locale ale culturilor indigene, completate cu măiestrie și lucru manual. 

Textile Cromatique : Material textil pentru tapiterie cu motive etnice Izmit Fucsia

Motivele și elementele etnice sunt omniprezente în interioarele și designul modern.  Această tendință globală combină o serie de stiluri care coexistă și se completează reciproc, la fel ca oamenii de diverse etnii.

Tiparele etnice inspirate de moștenirea culturală sunt puternice, îndrăznețe, saturate și spectaculoase. 

Textile Cromatique : Draperii brodate cu motive deosebite Lamba

Cel mai important este ca pot fi combinate și pot contrasta după bunul plac. Când sunt manipulate în acest fel, ele formează un mozaic bogat și plin de culoare, asemănător cu o topire multiculturală. 

Textile Cromatique : Material tapiterie cu motive etnice traditionale Tabriz Azul

Textile antibacteriene, special destinate sectorului medical, pentru că una dintre cele mai bune apărări împotriva răspândirii infecțiilor este o bună ofensivă

Prioritatea noastră este să oferim clienților soluții pentru cele mai exigente proiecte, preocupându-ne în permanență să ne dezvoltăm gama de produse, cu textile unice ca performanță, calitate și la prețuri competitive.

Colecția noastră de materiale textile, special destinate sectorului medical, este exemplificarea perfectă a modului în care suntem conectați la dinamica domeniului textilelor, la perspectiva functională a țesăturilor inteligente.

În cazul unităților de asistență medicală ( spitale, clinici, cabinete medicale, centre de îngrijire persoane în vârstă , săli de recuperare medicală, etc…), designul se concentrează pe ideea de proiectare a unui spațiu funcțional, flexibil și eficient, si, în egală măsură, pe crearea unui interior pozitiv care să fie reconfortant pentru personal, pacienți și vizitatorii lor și care să garanteze siguranța acestora.

Referindu-ne la textilele din instituțiile medicale, în alegerea lor, se au in vedere multe criterii importante pe lângă cele de ordin estetic.

draperii spitale

În această situație, se pune accent pe funcționalitate, pe caracteristici precum : protecție împotriva agenților patogeni ( bacterii, virusuri , fungi, microbi …) , fiabilitate și durabilitate sporită, rezistență la murdărie, proprietatea de a fi antistatice ……,  și, obligatoriu, pe respectarea standardelor internaționale privind rezistența la incendiu.

Se folosesc textile care au cele mai bune caracteristici tehnice si funcționale, valorificându-se la maxim posibilitățile lor decorative.

Pentru că una dintre cele mai bune apărări împotriva răspândirii infecțiilor este o bună ofensivă , noi vă propunem țesături special destinate acestui important sector, țesături ce au fost dezvoltate cu ajutorul profesioniștilor din domeniul sănătății, țesături confortabile, sigure și eficiente pentru a fi utilizate în unitățile de sănătate.

Ce proprietăți încorporează aceste țesături speciale ?

 • Sunt antibacteriene
antibacteriene

Țesăturile noastre antibacteriene sunt încrustate cu ioni de argint (Ag+) . Acești aditivi bacteriostatici de nouă generație sunt aplicați în timpul fazei de fabricare a firului, ceea ce garantează permanența proprietaților antibacteriene ale textilului.

draperii antibacteriene spitale

Argintul este în mod natural antibacterian. Ionii Ag+ integrați permanent în fibră, acţionează definitiv împotriva bacteriilor şi previn astfel proliferarea acestora.

 • Au proprietăţi antivirale ( teste în conformitate cu standardul ISO 18184 )
textile antivirale

Proprietățile antivirale ale țesăturilor nu se datorează unui tratament de suprafață după țesere, ci  proprietăților antivirale inerente fibrelor din care sunt confecţionate . Prin urmare, la fel ca in cazul proprietăților lor antibacteriene, acest lucru le conferă proprietăți permanente, indiferent de numarul de spălări .

 • Sunt ignifuge

 • Își păstrează proprietățile și după multiple spălări / utilizare intensă.
 • Sunt certificate Oeko-TEX Standard 100, fiind sigure atât pentru mediul înconjurător cât și pentru oameni și animale

Textura; importanța ei in designul interior

Un element important al designului, TEXTURA, spune o poveste interesantă, este perfectă pentru a injecta viață interioarelor și este adesea folosită, ca alternativă la model, pentru a stârni interes și a intriga.

Senzațiile tactile ale unei incăperi, evocate de textură prezentă în țesături, mobilier și in alte finisaje, sunt parte integrantă a modului în care percepem un spațiu.

Textura se află în centrul interioarelor primitoare; scopul ei este să te atragă, făcându-te să vrei să interacționezi cu ea atât vizual, cât și fizic.

 • Începeți călătoria texturii cu materiale textile naturale . Faceți-le vedetele spectacolului prin perdele și draperii .

 • Dă sens confortului prin alegerea de texturi care reflectă stilul tău personal pentru tapițeria mobilierului.

 • Textura și culoarea se completează în mod rafinat și pot fi folosite în tandem pentru decoruri cu adevărat vibrante.

Încorporează un amestec de culori în spațiul tău dacă optezi pentru o singură textură, pentru a preveni un decor lipsit de viață.

Gama de culori a incăperii va determina, de asemenea, câte texturi diferite poți introduce. 

O schemă de culori monocromă, bazată pe o paletă neutră, îți oferă mai multă libertate de a introduce texturi variate. 

Un spațiu în care sunt prezente culori puternice, contrastante ar beneficia de texturi adăugate, foarte selectiv, pentru a evita să devină copleșitor .

 • Amestecarea materialelor și stratificarea este cheia pentru ca elementele texturale să funcționeze.

Stratificarea se referă la aranjarea artistică a decorului, prin adăugarea de intrigi vizuale, în timp ce întregul ramâne coerent, nu artificial sau aglomerat.

Este despre înțelegerea pe deplin a unui spațiu interior.

Stratificarea unei încăperi înseamnă utilizarea potențialului acesteia prin amestecarea și potrivirea culorilor, texturilor, stilurilor și modelelor.

În stratificare, varietatea este condimentul.

Amestecarea aspectului aspru cu cel neted, texturile contrastante, sunt furnizori grozavi de echilibru.

www.cromatique.ro

Dungile și carourile au revenit în centrul atenției !!!!

Să ne lăsăm, așadar, fermecați de una dintre cele mai importante tendințe de design ale anului 2023 !

Cromatique


Designul geometric este perfect pentru a adăuga interes și personalitate unui spațiu.

Cromatique

Creativitatea combinarii imprimeurilor poate transforma cu succes un interior neutru într-unul sofisticat, dinamic si vesel.

 • Stabilește mai întâi paleta de culori care să se potrivească ție, stiluilui tau și casei tale . Alege apoi mai multe modele din paleta coloristică preferată.

Cromatique

Fie că optezi pentru tonuri subtile și relaxante ori pentru nuanțe saturate, îndrăznețe , foloseste aceeași culoare în storuri, draperii , tapițeria canapelei, perne decorative,  într-un joc al modelelor contrastante, pentru un impact maxim.

 • Alege culori care sunt similare în toate modelele si imprimeurile pentru o aparență organizată.

 • Prin geometria țesăturilor poti adăuga interes într-un interior neutru decorat

Carourile, dungile, mixul de țesături cu texturi diferite sunt elemente perfecte pentru a adăuga interes în interioarele decorate predominant în culori neutre.

 • Lasă culorile neutre să devina fundal atunci când folosesti imprimeuri

 • Combină modelele geometrice cu modele florale

Imprimeurile florale  sunt acompaniamentul perfect pentru carouri și dungi oferind împreună o priveliste intrinsec fermecătoare, însa este foarte important să ne asigurăm că decorul rămâne uniform si  nu este incarcat.

 • Geometria, vedetă prin piesele de mobilier

Folosește modele geometrice pentru mobilierul tapițat și pentru perne decorative care vor capta instantaneu atenția.

Mobilierul tapițat cu o țesatură ce are un design geometric poate reprezenta acel punct focal ce adaugă caracter unui spațiu de altfel neutru.

 • Folosește modele de dimensiuni diferite

Pentru un aspect coeziv folosește o gamă variată de mărimi atunci când combini și asortezi modele.

Selectează mai multe modele care variază ca mărimi si proporții așa încât, acestea sa nu concureze între ele, ci să se completeze armonios.

Când alegi modele pentru interioare amintește-ti că imprimeurile la scală mare se pot combina cu imprimeuri mici atâta timp cât paleta de culori rămane în aceeasi familie.

Foloseste un imprimeu dominant pentru centrul focal al incăperii care se poate regăsi de exemplu ca model în tapițeria canapelei, tapet ori draperii.

 • Alege dungi orizontale sau verticale pentru a adăuga spațialitate sau înalțime camerei.

Vă asteptăm cu drag în showroom-ul nostru, pentru a alege din multitudinea de modele si imprimeuri geometrice , pe acelea cu care sa creați un decor incântător.

www.cromatique.ro

Cânepa, țesătura – minune în designul interior

 

Țesăturile naturale sunt definite de versatilitatea prin care se contopesc în ambianța oricărui decor interior.

 

tapiterie canepa

 

Valorificând puterea naturii, cânepa aduce o puternică notă de naturalețe într-un interior, putand fi încorporată cu ușurință în orice stil : de la minimalismul masculin până la aspectul “welcoming” de tip country-side.

 

Canepa

 

Cum tendința este pentru schimbarea consumului, de la unul expansiv, la o selectie constientă, nu este de mirare, că cel mai vechi material textil din lume s-ar putea dovedi a fi materialul viitorului, un material care revolutionează una dintre cele mai risipitoare industrii – industria textilă.

Considerată o țesătură – minune, cânepa a reușit să depășească imaginea hippie și este din ce in ce mai prezentă în industria modei și designul de interior. (mai mult…)