Inul – jucător important pe scena designului interior

Inul este un material extrem de atractiv in designul interioarelor contemporane. Completează și decorează perfect orice spațiu, fără a-l încărca excesiv, fără a interfera cu geometria diviziunilor sau a perturba liniile și puritatea formelor arhitecturale.

perdele de in

Creată pentru a funcționa într-o lume simplă, țesătura din in se simte la fel de bine atât în interioarele minimaliste cât și în locuințele tradițional amenajate. O regăsim sub formă de perdele, draperii, storuri, panouri, tapițerie, lenjerii de pat, fețe de masa….și, de fiecare dată, ne poartă cu gândul la confort si naturalețe.

 

perdele din in   perdele de in   perdele din in 100%

draperii din in   draperii de in    draperii din in 100%

 

Luxoasă și nobilă, netedă și cu o strălucire naturală, țesătura din in este organică și foarte plăcută la atingere, contrar vechilor credințe ce o asociau unui material mototolit și aspru .

 

draperii brodate din in   draperii din in brodate

Prelucrarea modernă a inului a condus la inmuierea fibrelor, ceea ce i-a conferit țesaturii o anume blândețe tactilă și vizuală, iar stereotipurile ce făceau referire la ea diferă foarte mult față de realitatea actuală.

 

(mai mult…)

Inspirație in culori pastelate

draperii culori pastel            draperii culori pastelate

perdele culori pastel       draperii pastel      perne culori pastel

 

 

galerii-lemn-masiv-colorate

galerii lemn

galerii lemn masiv

galerii lemn culoare mov

 

 

 

 

galerii din lemn

 

 

 

galerii din lemn colorate

 

 

 

 

cromatique    CROMATIQUE (2)   CROMATIQUE (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Textilele potrivite pentru spațiul de locuit perfect , oriunde ar fi acesta

Experiențele anului trecut au avut un impact major asupra modului în care trăim. Libertățile ne-au fost reduse, au crescut îngrijorările privind sănătatea și accentul pus pe locuință nu a fost niciodată mai mare.

Cumva, fiecare dintre noi, ne-am privit mai cu atenție spațiul de locuit și am încercat să ne maximizăm, pe cat posibil de mult, confortul.

Multe dintre țesăturile noastre și-au gasit binemeritatul loc în casele care au primit refresh-ul dorit. (mai mult…)

Bumbacul „rege” incontestabil al industriei textile – o abordare mai naturală : BUMBAC ORGANIC

Alegerea textilelor este esențială atunci cand vine vorba despre decorarea casei. Fiecare tip de țesătură prezintă avantaje si dezavantaje  și poate fi o provocare să alegem cele mai potrivite materiale pentru locuința noastră.

Există însă o țesătură omniprezentă in viata noastră de zi cu zi, și care, evident, se regaseste, sub o formă ori alta ( covoare, perdele, draperii, tapițeria mobilierului, cuverturi, lenjeria patului , perne …) în aproape orice interior – bumbacul.

Bumbac

Având o multitudine de proprietăti, bumbacul este cea mai utilizată fibră naturală din lume, este acel „rege” incontestabil al industriei textile mondiale.

bumbac tapiterie

Este cunoscut pentru absorbție, respirabilitate, durabilitate și moliciune. Este o țesătură ce se curăță și întreține usor . Este accesibil și disponibil într-o gamă largă de culori si modele. Poate să fie o alegere excelentă pentru decorarea locuintei.

bumbac organic   bumbac ecologic

 

Bumbacul este o resursă naturală regenerabilă, însă viitorul producției de bumbac este vulnerabil la gestionarea deficitară a mediului și la condițiile de muncă.

 

O ABORDARE MAI NATURALĂ  – BUMBAC ORGANIC

bumbac organic

Cultivarea organică înseamnă că plantele nu sunt modificate genetic și nu sunt utilizate pesticide sau îngrășăminte dăunătoare în acest proces.

Bumbacul organic este un tip de fibră produsă în conformitate cu standarde agricole organice stricte care protejează sănătatea solurilor, a ecosistemelor și a oamenilor. Nu sunt permise substanțe chimice artificiale sau organisme modificate genetic și, în schimb, sunt adoptate procese naturale care aduc beneficii mediului.

Prin ce se diferențiază de bumbacul convențional ? (mai mult…)

Să decorăm cu dungi !

draperii cu dungi

(mai mult…)

Materiale textile etichetate FibreGuard – țesături durabile, de înalta calitate, foarte ușor de intreținut

Prioritatea noastră este să oferim clienților soluții pentru cele mai exigente proiecte, preocupându-ne in permanență să dezvoltăm gama de produse pe care o comercializăm cu materiale textile unice ca performanță, calitate și la prețuri competitive.

stofa de calitate

Referindu-ne la materialele textile pentru tapițerie , considerăm atât rezistența/durabilitatea fibrelor cât și modalitatea de curațare/intreținere ca fiind  principale aspecte de avut in vedere in procesul selecției de țesături cu această destinație.

Materiale textile etichetate FibreGuard – ȚESĂTURI DURABILE DE ÎNALTĂ CALITATE, FOARTE UȘOR DE ÎNTREȚINUT

stofe taiterie rezistente  stofe tapiterie

  • FibreGuard inseamnă mai mult decat o gamă de țesături textile, este un standard in sine.

catifea rezistenta

  • Sunt țesături durabile și rezistente. O demonstrează rezultatele numeroaselor testări mecanice stricte la care sunt supuse.

(mai mult…)

Textile pentru exterior (outdoor) – functionalitate, confort si estetic

In sezonul cald, terasa, balconul sau grădina sunt cele mai frumoase spații ale căminului nostru.

materiale textile pentru exterior

Natura este minunată, însă este și supremul test pe care materialele textile trebuie să îl treacă.

huse pentru terasa

materiale textile rezistente la exterior

Fie ca ne referim la husele mobilierului din terasă, baldachine, șezlonguri, hamace, draperiile pentru pergole, fața pentru masa din verandă, ori la pernele decorative amplasate pe canapeaua din foișor…., materialele textile trebuie să îndeplinească cerințele speciale de durabilitate, rezistentă la intemperii, să își păstreze culorile originale chiar și sub actiunea intensă și directă a razelor solare. (mai mult…)

„Acasa” – un sentiment esențial

Sentimentul de „acasă” este din ce in ce mai esențial, acum, când învățăm să petrecem cât mai mult timp in propriile spații de locuit.

„Acasă” este acel loc care ar trebui sa ne ofere confort, să ne simțim protejati fată de lumea exterioară și cu o stare de spirit bună.

Cromatique

Învățăm în fiecare zi să ne reelaborăm spațiile de locuit pentru a deveni multifuncționale, pentru a ne adapta la această situație neobisnuită si nouă, când petrecem cât mai mult timp în interior.

Fie ca este despre a ne crea un spațiu în care să lucram de acasă, un colț de relaxare, locul de joacă pentru copii ,…. „acasa” a devenit coloana vertebrală a vieții noastre de zi cu zi.

materiale tapiterie

Introducerea unor culori calde, inspirate din natură, adăugarea de plante, o iluminare cat mai naturală , toate sunt modalitați eficiente de a ridica starea de spirit.

draperii bucuresti

 

materiale textile

perne decorative

materiale textile pe comanda

Casele noastre sunt, fără îndoială, locul în care ar trebui să ne simțim relaxati, adăpostiti și protejati.

Pentru un plus de confort cu materiale textile decorative  : www.cromatique.ro

 

 

 

Să abordăm culoarea în concordanță cu preferințele si personalitatea noastră !

Cand vine vorba despre amenajarea locuinței, una dintre cele mai bune modalitati de a ne exprima personalitatea este culoarea.

Iar 2020 este despre culoare . Este anul iubitorilor de culori, un an al combinațiilor coloristice îndraznețe .

Care sunt tendințele acestui an ?

Fie ca ne gândim la clasicul albastru care evidențiază dorința noastră pentru o fundație stabilă și încredere , la misterioasele nuanțe ale verdelui sau la neutrele culori ale pămantului –  să abordăm culoarea în concordanță cu preferințele si personalitatea noastră ! (mai mult…)

Creativitate cu textile in stilul minimalist

Spațiile de locuit în plan deschis, cu suprafețe mari, foarte luminoase, pot să pară adesea, reci și impersonale. Plictisitoare și neînsuflețite.

Stilul de design minimalist înlătură acest neajuns al interioarelor urbane, păstrând în același timp spațiul de locuit aerisit, luminos si funcțional.

Nu este întotdeauna simplu să realizăm un astfel de design, să obținem un spațiu minimalist, rafinat și elegant, totodată. Un spațiu în care nimic nu trebuie să încarce atmosfera, să obosescă privirea ori să plictisească.

Îmbrățișarea acestui stil de design nu presupune însa, sub nicio forma, lipsa de creativitate.

Nu este vorba despre absența totală a elementelor decorative, ci mai degrabă despre o alegere atentă a acestora și despre a evita un amalgam vizual, despre obținerea unui spațiu simplu,eficient si neaglomerat.

Este o amenajare subtilă în care elementele nu se copleșesc unul pe celălalt, ci sunt într-o perfectă armonie,sunt in echilibru.

Ce fel de materiale textile se folosesc într-un interior minimalist amenajat ? (mai mult…)