Țesăturile naturale sunt definite de versatilitatea prin care se contopesc în ambianța oricărui decor interior.

 

tapiterie canepa

 

Valorificând puterea naturii, cânepa aduce o puternică notă de naturalețe într-un interior, putand fi încorporată cu ușurință în orice stil : de la minimalismul masculin până la aspectul “welcoming” de tip country-side.

 

Canepa

 

Cum tendința este pentru schimbarea consumului, de la unul expansiv, la o selectie constientă, nu este de mirare, că cel mai vechi material textil din lume s-ar putea dovedi a fi materialul viitorului, un material care revolutionează una dintre cele mai risipitoare industrii – industria textilă.

Considerată o țesătură – minune, cânepa a reușit să depășească imaginea hippie și este din ce in ce mai prezentă în industria modei și designul de interior.

 

materiale textile naturale

 

Când vine vorba despre performanța țesăturilor, cânepa câștigă detașat.

 

 

Este biodegradabilă , compostabilă și reciclabilă.

 

 

  

Este termodinamică, un adevarat tampon și regulator al temperaturii ( menține răcoarea vara și căldura iarna )

 

 

Este in mod natural antibacteriană, antifungică și hipoalergenică.

 

 

Datorită structurii goale a fibrei are proprietăți naturale de termoreglare și de izolare termică.

 

Este o țesătură rezistentă la UV!!!!!

 

 

Cânepa este extrem de durabilă, rezistentă la uzură.

 

 

Este o țesătură foarte absorbantă, ceea ce înseamnă că poate accepta cu ușurință coloranții iar culorile tind să rămană vibrante chiar și după multiple spălări.

 

 

Are structura puternică, nu își pierde forma cu ușurință iar elasticitatea fibrei are ca rezultat un grad de șifonare foarte mic ( comparativ cu inul, de exemplu )

 

 

draperii canepa (2)

canepa pentru tapiterie

tapiterie din canepa

 

 

În concluzie, cânepa este cea mai puternică și mai durabilă fibră vegetală organică de pe această planetă! Este de neegalat în durabilitate, reziliență, proprietăți antimicrobiene și antifungice, ceea ce o face cea mai populară fibră pentru eco-conștienții din industria textilă.

 

 

canepa in designul interior

 

Dacă doriți sa încorporați această minunată țesătură în interiorul locuinței dumneavoastră, vă asteptăm cu drag în showroom-ul nostru.

 

 

www cromatique.ro