Inul este un material extrem de atractiv in designul interioarelor contemporane. Completează și decorează perfect orice spațiu, fără a-l încărca excesiv, fără a interfera cu geometria diviziunilor sau a perturba liniile și puritatea formelor arhitecturale.

perdele de in

Creată pentru a funcționa într-o lume simplă, țesătura din in se simte la fel de bine atât în interioarele minimaliste cât și în locuințele tradițional amenajate. O regăsim sub formă de perdele, draperii, storuri, panouri, tapițerie, lenjerii de pat, fețe de masa….și, de fiecare dată, ne poartă cu gândul la confort si naturalețe.

perdele din in   perdele de in   perdele din in 100%

draperii din in   draperii de in    draperii din in 100%

Luxoasă și nobilă, netedă și cu o strălucire naturală, țesătura din in este organică și foarte plăcută la atingere, contrar vechilor credințe ce o asociau unui material mototolit și aspru .

draperii brodate din in   draperii din in brodate

Prelucrarea modernă a inului a condus la inmuierea fibrelor, ceea ce i-a conferit țesaturii o anume blândețe tactilă și vizuală, iar stereotipurile ce făceau referire la ea diferă foarte mult față de realitatea actuală.

draperii groase din in

cromatique   perdele si draperii din in

Tesătura modernă din in nu este nici aspră, nici neplăcută. Este moale și frumos maleabilă.

draperii cu dungi din in   draperii din in cu dungi  draperii din in cu dung

Tehnologiile moderne au făcut posibilă rafinarea textilelor din in dar și crearea de amestecuri cu alte fibre precum bumbac, lână, mătase, viscoză, poliester si lycra. Combinarea cu alte fibre s-a dovedit a fi un mod eficient de a atribui moliciune materialelor texile-amestec obținute, precum și de a reduce prețul produselor.

perdele din in   perdele din in

Materialele textile din in, țesute dens și cu fir gros, sunt superbe ca țesături pentru tapițerie.  Această fibră naturală, a carei rezistență este legendară , își arată cu greu uzura ( spre deosebire de multe alte materiale textile ), ea capată mai degrabă, odată cu trecerea timpului, o plăcută patină ce adaugă farmec nobil mobilierului.

tapiterie din in 100%   tapiterie groasa din in  tapiterie din in

Cum jocul texturilor constituie un element important al ambianței unui spațiu interior,  nu putem subestima rolul inului în îmbrăcarea ferestrelor. Perdelele și draperiile din in sunt frumos texturate , filtrează lumina într-un mod plăcut (așa cum nici un alt material textil nu o poate face ) au ținută, sunt grele, faldează elegant.

perdele transparente din in

perdele naturale

perdele naturale din in   perdele albe din in

perdele texturate din in

draperii albe din in

tesatura din in

perdele din in

perdele-rustice-din-in

Perdele-din-in

Nouă ne place mult acest jucător discret, deloc copleșitor, dar foarte important pe scena designului.  Tocmai de aceea, între colecțiile noastre de materiale textile destinate amenajărilor de interior își are și va avea mereu un loc aparte.

www.cromatique.ro

perdele din in

Joc de lumini 
cu perdele din in

#perdeledinin #draperiidinin #textilenaturale