Spațiile de locuit în plan deschis, cu suprafețe mari, foarte luminoase, pot să pară adesea, reci și impersonale. Plictisitoare și neînsuflețite.
Stilul de design minimalist înlătură acest neajuns al interioarelor urbane, păstrând în același timp spațiul de locuit aerisit, luminos si funcțional.
Nu este întotdeauna simplu să realizăm un astfel de design, să obținem un spațiu minimalist, rafinat și elegant, totodată. Un spațiu în care nimic nu trebuie să încarce atmosfera, să obosescă privirea ori să plictisească.
Îmbrățișarea acestui stil de design nu presupune însa, sub nicio forma, lipsa de creativitate.
Nu este vorba despre absența totală a elementelor decorative, ci mai degrabă despre o alegere atentă a acestora și despre a evita un amalgam vizual, despre obținerea unui spațiu simplu,eficient si neaglomerat.
Este o amenajare subtilă în care elementele nu se copleșesc unul pe celălalt, ci sunt într-o perfectă armonie,sunt in echilibru.
Ce fel de materiale textile se folosesc într-un interior minimalist amenajat ?
Se folosesc sau nu perdele si draperii ?
Ce material este mai potrivit pentru tapițeria canapelei ?
Cu sau fară perne decorative ?
De foarte multe ori, suprafețele vitrate de mari dimensiuni, caracteristice interioarelor minimaliste, pot compromite confidențialitatea. A avea o casa minimalist amenajată nu inseamnă renunțare la intimitate, la somnul din timpul zilei sau la posibilitatea evitării impactului razelor solare asupra ecranului TV sau asupra monitorului computerului.
Desi sunt considerate a nu reflecta acest stil de amenjare, perdelele și draperiile, contribuie la fel de mult la aspectul final al încaperii, ca si restul obiectelor. Dacă sunt corect alese !
În prezent, sunt folosite inovative tehnologii ce explorează materialele și au ca rezultat obținerea de textile cu proprietăți deosebite, iar perdelele și draperiile capată și un important rol funcțional. Și tocmai despre asta este vorba în designul minimalist !
Cu ele putem bloca (atunci cand dorim) pătrunderea luminii naturale în încăpere ( draperii blackout ), izola fonic ( draperii fonoabsorbante ), obține confort termic ( perdele cu proprietați reflectorizante ) , purifica aerul din încăpere ( perdele purificatoare de aer), etc . Fiecare interior are cerințele sale, așa că alegeți perdele si draperii luând în considerare nevoile !
!!!! Rețineți că abundența textilelor nu este adecvată acestui tip de amenajare si spațiul nu trebuie încărcat.
Pentru tapițeria canapelei, fotoliilor sau a scaunelor se poate opta pentru materiale texturate. Evident, cu respectul cuvenit calității acestora.
Culorile neutre, combinațiile monocrome, contrastul închis-deschis, nuanțele reci, sunt cele care dau senzația de aerisire unui spatiu interior, de relaxare.
Când utilizăm o paletă monocromatică de culoare, pentru adăugarea unei note de dinamism folosim textura.
La fel, monotonia se mai poate sparge cu ajutorul unor pete de culoare. Accentele de culoare pot sa fie încorporate în accesorii, cum ar fi pernele decorative.
Referindu-ne la imprimeuri, pentru păstrarea minimalismului, vom avea în vedere modelele grafice. Există o gama largă de țesături cu modele geometrice care se încadrează perfect designului minimalist.
Dacă vă place minimalismul, acest stil concis și simplu de design, și vă doriți ca locuința dumneavoastră să fie un spațiu cald și primitor, vă așteptam cu drag in showrom-ul nostru de textile .
Vom răspunde provocării de a vă oferi cele mai potrivite materiale.