Cand vine vorba despre alegerea textilelor decorative pentru amenajarile de interior ,  ar trebui avute in vedere urmatoarele considerente: cel estetic , cel functional si, in mod evident, cel economic.

Cromatique

Consideratiile economice sunt aspecte importante in procesul selectiei materialelor textile . Ca si in cazul multor alte produse, este necesara o atenta evaluare a raportului dintre investitia facuta si durata de viata/functionare .

Producatorii de materiale textile decorative se asigura in permanenta ca produsele lor sunt competitive pe piata, in comparatie cu altele ce ar putea constitui alternative in deciziile clientilor de achizitie.

Pentru client, adaptarea alegerii textilelor prin incadrarea intr-un anumit buget poate reprezenta o adevarata provocare.

Cromatique

Deseori ( insa nu intotdeauna ! ) , pretul reflecta calitatea.

Cromatique

 

In cazul materialelor textile, pretul este in stransa legatura cu continutul de fibre, finetea firelor, densitate , rezistenta la decolorare, design…..

cromatique

In estimarea costului real ,din cauza latimilor diferite ale materialelor textile, pretul unui metru liniar de material trebuie convertit in pret pe unitatea patrata.

Pentru textilele cu repetivitati mari ale modelelor , costurile trebuiesc apreciate avand in vedere faptul ca potrivirea modelului necesita uneori o crestere cu aproximativ 20% a necesarului de material textil ( imbinarea modelelor la cusaturi pentru un aspect echilibrat )

cromatique

In estimarea costurilor totale, pretul unitar nu este singurul factor ce ar trebui luat in considerare. Pe langa acesta, ar mai trebui tinut cont de cheltuielile de confectie/instalare , de durata de viata, de costurile ocazionate de intretinere in timp.

cromatique

Costurile de confectie personalizata ( nu doar serviciul in sine, cat si materialele auxiliare necesare )  precum si cele de instalare ,de asemenea conduc la formarea costului total .

cromatique

Durata de viata a unui produs, de multe ori specificata in urma rezultatelor testelor producatorului , se bazeaza pe experienta reala a utilizarii pe termen lung.  In acest sens, producatorii acorda garantii scrise ale duratei de viata si instructiuni detaliate de intretinere.

Prin urmare , cheltuileile pentru achizitia tesaturilor trebuiesc corelate cu durabilitatea acestora in timp in procesul alegerii din multitudinea variantelor existente.

cromatique

 

www.cromatique.ro