Aspecte de avut in vedere in alegerea materialelor pentru tapiterie

Materialul de tapiterie este poate cel mai vizibil semn al calitatii si al stilului intr-un decor interior.

tapiterie catifea matase

 

Va ganditi sa reconditionati mobilierul vechi?

De cele mai multe ori, primul component al unei piese de mobilier care arata semne de uzura, fie ca este vorba despre o canapea, un scaun sau un fotoliu, este tapiteria.

Va prezentam cateva dintre aspectele pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand  alegeti materialul pentru tapiterie :

 

  1. Culoarea

Pentru ca produce cel mai mare impact la prima vedere, de cele mai multe ori, suntem tentati sa alegem culoarea inainte sa facem orice alta alegere cu privire la materialul canapelei.

 

catifea din in tapiterie  catifea tapiterie  catifea lucioasa tapiterie

Nu alegeti o culoare doar pentru ca este la moda. Moda vine si trece iar daca optati pentru o culoare care desi populara nu va place, ce va faceti cand aceasta se va demoda?

Sfat : Solicitati in magazin, un mostrar din materialul textil ales

Cea mai buna modalitate de a vedea daca tesatura este sau nu potrivita, din punct de vedere al culorii, este aceea de a obtine o mostra din respectivul material . O puteti astfel aseza pe piesa de mobilier care urmeaza a fi tapitata si va puteti uita la ea in diferite situatii de iluminare – dimineata, la lumina naturala a soarelui si sub influienta luminii artificiale din incapere.

Veti ramane surprinsi de modurile diferite in care culoarea tesaturii este perceputa in functie de diferitele situatii de iluminare.

 

2. Stilul

Alegeti materialele care va definesc si care aproximeaza stilul si caracterul piesei de mobilier pe care o vor acoperi.

tapiterie moderna

Este indicat sa tineti cont si de caracteristicile celorlalte elemente textile prezente in incapere cum ar fi de exemplu culoarea, modelul si textura perdelelor si draperiilor.

Puteti accentua frumusetea tapiteriei prin folosirea diverselor elemente de pasmanterie sau prin confectionarea de perne decorative asortate.

 

    3.Modelul


Luati in considerare marimea modelului de pe material. Acesta ar trebui sa fie potrivit marimii mobilierului.

tapiterie de calitate

tapiterie fotolii

 

   4.Comportamentul in timp al materialului ales pentru tapiterie

 

Cand alegeti stofa de tapiterie ar trebui sa aveti in vedere durabilitatea, curatarea, rezistenta la uzura si decolorare a acesteia.

Aspecte importante in procesul alegerii materialului de tapiterie sunt legate de grosmiea materialului si de densitatea acestuia. Acestea sunt indicii despre calitatea materialului si comportamentul la o utilizare indelungata.

Sfat : Solicitati informatii cu privire la rezistenta la uzura in timp a materialului textil

Textilele destinate utilizarii in tapiterie sunt supuse unor teste specifice.

Numarul Martindale este indicatorul care masoara rezistenta materialelor textile. Cu cat acesta este mai ridicat cu atat materialul este mai rezistent la uzura.

tapiterie din lana

 

O piesa de mobilier tapitata cu un material de calitate poate transforma usor aspectul unei incaperi indiferent ca este birou, living sau dormitor.

tapiterie colorata

 

Va asteptam in showroom-ul nostru situat in strada Occidentului,nr 42, sector 1.

Veti gasi materiale de tapiterie de calitate intr-o gama variata de texturi, culori si modele.

www.cromatique.ro

Mai multe detalii legate de alegerea textilelor decorative :  #Cum alegem textilele decorative?#

 

 

stofa tapiterie