Bumbacul „rege” incontestabil al industriei textile – o abordare mai naturală : BUMBAC ORGANIC

Alegerea textilelor este esențială atunci cand vine vorba despre decorarea casei. Fiecare tip de țesătură prezintă avantaje si dezavantaje  și poate fi o provocare să alegem cele mai potrivite materiale pentru locuința noastră.

Există însă o țesătură omniprezentă in viata noastră de zi cu zi, și care, evident, se regaseste, sub o formă ori alta ( covoare, perdele, draperii, tapițeria mobilierului, cuverturi, lenjeria patului , perne …) în aproape orice interior – bumbacul.

Bumbac

Având o multitudine de proprietăti, bumbacul este cea mai utilizată fibră naturală din lume, este acel „rege” incontestabil al industriei textile mondiale.

bumbac tapiterie

Este cunoscut pentru absorbție, respirabilitate, durabilitate și moliciune. Este o țesătură ce se curăță și întreține usor . Este accesibil și disponibil într-o gamă largă de culori si modele. Poate să fie o alegere excelentă pentru decorarea locuintei.

bumbac organic   bumbac ecologic

 

Bumbacul este o resursă naturală regenerabilă, însă viitorul producției de bumbac este vulnerabil la gestionarea deficitară a mediului și la condițiile de muncă.

 

O ABORDARE MAI NATURALĂ  – BUMBAC ORGANIC

bumbac organic

Cultivarea organică înseamnă că plantele nu sunt modificate genetic și nu sunt utilizate pesticide sau îngrășăminte dăunătoare în acest proces.

Bumbacul organic este un tip de fibră produsă în conformitate cu standarde agricole organice stricte care protejează sănătatea solurilor, a ecosistemelor și a oamenilor. Nu sunt permise substanțe chimice artificiale sau organisme modificate genetic și, în schimb, sunt adoptate procese naturale care aduc beneficii mediului.

Prin ce se diferențiază de bumbacul convențional ? (mai mult…)

Să decorăm cu dungi !

draperii cu dungi

(mai mult…)

Materiale textile etichetate FibreGuard – țesături durabile, de înalta calitate, foarte ușor de intreținut

Prioritatea noastră este să oferim clienților soluții pentru cele mai exigente proiecte, preocupându-ne in permanență să dezvoltăm gama de produse pe care o comercializăm cu materiale textile unice ca performanță, calitate și la prețuri competitive.

stofa de calitate

Referindu-ne la materialele textile pentru tapițerie , considerăm atât rezistența/durabilitatea fibrelor cât și modalitatea de curațare/intreținere ca fiind  principale aspecte de avut in vedere in procesul selecției de țesături cu această destinație.

Materiale textile etichetate FibreGuard – ȚESĂTURI DURABILE DE ÎNALTĂ CALITATE, FOARTE UȘOR DE ÎNTREȚINUT

stofe taiterie rezistente  stofe tapiterie

  • FibreGuard inseamnă mai mult decat o gamă de țesături textile, este un standard in sine.

catifea rezistenta

  • Sunt țesături durabile și rezistente. O demonstrează rezultatele numeroaselor testări mecanice stricte la care sunt supuse.

(mai mult…)

Textile pentru exterior (outdoor) – functionalitate, confort si estetic

In sezonul cald, terasa, balconul sau grădina sunt cele mai frumoase spații ale căminului nostru.

materiale textile pentru exterior

Natura este minunată, însă este și supremul test pe care materialele textile trebuie să îl treacă.

huse pentru terasa

materiale textile rezistente la exterior

Fie ca ne referim la husele mobilierului din terasă, baldachine, șezlonguri, hamace, draperiile pentru pergole, fața pentru masa din verandă, ori la pernele decorative amplasate pe canapeaua din foișor…., materialele textile trebuie să îndeplinească cerințele speciale de durabilitate, rezistentă la intemperii, să își păstreze culorile originale chiar și sub actiunea intensă și directă a razelor solare. (mai mult…)

„Acasa” – un sentiment esențial

Sentimentul de „acasă” este din ce in ce mai esențial, acum, când învățăm să petrecem cât mai mult timp in propriile spații de locuit.

„Acasă” este acel loc care ar trebui sa ne ofere confort, să ne simțim protejati fată de lumea exterioară și cu o stare de spirit bună.

Cromatique

Învățăm în fiecare zi să ne reelaborăm spațiile de locuit pentru a deveni multifuncționale, pentru a ne adapta la această situație neobisnuită si nouă, când petrecem cât mai mult timp în interior.

Fie ca este despre a ne crea un spațiu în care să lucram de acasă, un colț de relaxare, locul de joacă pentru copii ,…. „acasa” a devenit coloana vertebrală a vieții noastre de zi cu zi.

materiale tapiterie

Introducerea unor culori calde, inspirate din natură, adăugarea de plante, o iluminare cat mai naturală , toate sunt modalitați eficiente de a ridica starea de spirit.

draperii bucuresti

 

materiale textile

perne decorative

materiale textile pe comanda

Casele noastre sunt, fără îndoială, locul în care ar trebui să ne simțim relaxati, adăpostiti și protejati.

Pentru un plus de confort cu materiale textile decorative  : www.cromatique.ro

 

 

 

Să abordăm culoarea în concordanță cu preferințele si personalitatea noastră !

Cand vine vorba despre amenajarea locuinței, una dintre cele mai bune modalitati de a ne exprima personalitatea este culoarea.

Iar 2020 este despre culoare . Este anul iubitorilor de culori, un an al combinațiilor coloristice îndraznețe .

Care sunt tendințele acestui an ?

Fie ca ne gândim la clasicul albastru care evidențiază dorința noastră pentru o fundație stabilă și încredere , la misterioasele nuanțe ale verdelui sau la neutrele culori ale pămantului –  să abordăm culoarea în concordanță cu preferințele si personalitatea noastră !

 

Classic Blue - culoarea anului

Classic Blue

Classic Blue – culoarea desemnată de Pantone  ca fiind cea care marchează universul designului în anul 2020 –  este nuanța asociată calmului si confortului, o culoare perfectă pentru începutul unui deceniu.

ce culori se poarta 2020   Classic Blue

Dorințele noastre esențiale  pentru siguranță și relaxare par să fie în centrul deciziei de alegere ale acestei culori. Este o îndepartare puternică față de energicul Living Coral ( culoarea 2019 ), descris adesea drept o culoare a socializării.

Classic Blue este o nuanță care ne incurajează să privim dincolo de ceea ce este evident. Este senină și relaxantă, potrivită pentru tendinta de a transforma locuința intr-un spațiu confortabil, departe de agitația și haosul lumii exterioare.

draperii classic blue

draperii Classic Blue

 

 

Verdele Salvie - noul neutru

Chiar si neutrul primește o actualizare colorată anul acesta, iar verdele este plusul perfect pentru un aspect cât mai natural.

Nuanțele relaxante ale verdelui  – verde salvie, verde-lime, verde-smarald – sunt ideale pentru a introduce natura in interiorul locuinței.

culoarea verde salvie

Verde-salvie, in mod special, este nuanța sezonului.

verde salvie

Deosebit de versatilă, aceasta nuanță a verdelui ,funcționează foarte bine pe o gama larga de țesături – de la catifea pana la panza naturală din in. Se poate combina pentru a obține impact  cu verde-smarald  sau cu neutre pentru a transmite senzația de relaxare si armonie.

Funcționează foarte bine cu materialele textile imprimate cu elemente botanice ori florale abstracte.

draperii florale verde salvie       draperii din catifea belgravia seafoam

tapiterie verde salvie         material tapiterie stockholm aqua

 

catifea draperii soho seafoam      materal verde salvie

 

draperii verde salvie    draperii florale

draperii cu flori   draperii florale angelica feather

 

 Teracota - pentru un look sofisticat

culoarea teracota

Culoarea ruginie , cunoscută și sub denumirea de „teracotă” este o nuanță care continuă să rămană una dintre preferate  și anul acesta .

In limba latină, terra cotta inseamnă ” pamânt ars „. Este o culoare absolut specială. Nu are intensitatea portocaliului, dar, nu are nici monotonia maroului.  Este caldă si sofisticată. Poate fi inclusă în categoria neutrelor , însă , dacă se poate spune așa, este acea neutră care adaugă culoare.

draperii culoare teracota          draperii terra cotta

 

draperii florale culoare teracota        draperii florale

material textil culoare terracotta     material textil Arbour Terracotta 

draperii brodate cu flori                          draperii cu flori brodate

tapiterie culoare teracota            tapiterie clasica

banda decorativa draperii

 

 

Sa experimentăm, așadar culorile, să le alegem pe acelea care ni se potrivesc cel mai bine  !

draperii bucuresti

www.cromatique.ro

 

 

 

 

 

 

 

Creativitate cu textile in stilul minimalist

Spațiile de locuit în plan deschis, cu suprafețe mari, foarte luminoase, pot să pară adesea, reci și impersonale. Plictisitoare și neînsuflețite.

Stilul de design minimalist înlătură acest neajuns al interioarelor urbane, păstrând în același timp spațiul de locuit aerisit, luminos si funcțional.

Nu este întotdeauna simplu să realizăm un astfel de design, să obținem un spațiu minimalist, rafinat și elegant, totodată. Un spațiu în care nimic nu trebuie să încarce atmosfera, să obosescă privirea ori să plictisească.

Îmbrățișarea acestui stil de design nu presupune însa, sub nicio forma, lipsa de creativitate.

Nu este vorba despre absența totală a elementelor decorative, ci mai degrabă despre o alegere atentă a acestora și despre a evita un amalgam vizual, despre obținerea unui spațiu simplu,eficient si neaglomerat.

Este o amenajare subtilă în care elementele nu se copleșesc unul pe celălalt, ci sunt într-o perfectă armonie,sunt in echilibru.

Ce fel de materiale textile se folosesc într-un interior minimalist amenajat ?

Se folosesc sau nu perdele si draperii ?

Ce material este mai potrivit pentru tapițeria canapelei ?

Cu sau fară perne decorative ?

draperii bucuresti

De foarte multe ori, suprafețele vitrate de mari dimensiuni, caracteristice interioarelor minimaliste, pot compromite confidențialitatea. A avea o casa minimalist amenajată nu inseamnă renunțare la intimitate, la somnul din timpul zilei sau la posibilitatea evitării impactului razelor solare asupra ecranului TV sau asupra monitorului computerului.

perdele organza

Desi sunt considerate a nu reflecta acest stil de amenjare, perdelele și draperiile, contribuie la fel de mult la aspectul final al încaperii, ca si restul obiectelor. Dacă sunt corect alese !

perdele de lux

În prezent, sunt folosite inovative tehnologii ce explorează materialele și au ca rezultat obținerea de textile cu proprietăți deosebite, iar perdelele și draperiile capată și un important rol funcțional. Și tocmai despre asta este vorba în designul minimalist !

Cu ele putem bloca (atunci cand dorim) pătrunderea luminii naturale în încăpere ( draperii blackout ), izola fonic ( draperii fonoabsorbante ), obține confort termic ( perdele cu proprietați reflectorizante ) , purifica aerul din încăpere ( perdele purificatoare de aer), etc  . Fiecare interior are cerințele sale, așa că alegeți perdele si draperii luând în considerare nevoile !

perdele de calitate

!!!! Rețineți că abundența textilelor nu este adecvată acestui tip de amenajare si spațiul nu trebuie încărcat.

perdele semitransparente

Pentru tapițeria canapelei, fotoliilor sau a scaunelor se poate opta pentru  materiale texturate. Evident, cu respectul cuvenit calității acestora.

tapiterie de calitate

Culorile neutre, combinațiile monocrome, contrastul închis-deschis, nuanțele reci, sunt cele care dau senzația de aerisire unui spatiu interior, de relaxare.

tapiterie canapea rezistenta

Când utilizăm o paletă monocromatică de culoare, pentru adăugarea unei note de dinamism folosim textura.

tapiterie rezistenta

La fel, monotonia se mai poate sparge cu ajutorul unor pete de culoare. Accentele de culoare pot sa fie încorporate în accesorii, cum ar fi pernele decorative.

 

perne decorative

 

perdele bucuresti

Referindu-ne la imprimeuri, pentru păstrarea minimalismului, vom avea în vedere modelele grafice. Există o gama largă de țesături cu modele geometrice care se încadrează perfect designului minimalist.

perdele model geometric

Dacă vă place minimalismul, acest stil concis și simplu de design, și vă doriți ca locuința dumneavoastră să fie un spațiu cald și primitor, vă așteptam cu drag in showrom-ul nostru de textile .

Vom răspunde provocării de a vă oferi cele mai potrivite materiale.

www.cromatique.ro

perdele stil minimalist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perdele care purifică aerul din încăpere – tehnologie nouă pentru o viată mai bună

La Cromatique puteți găsi perdele fotocatalitice  !!!!

Pentru că ne preocupă, pentru că suntem în permanență la curent cu ceea ce este nou, pentru ca ne dorim să oferim cele mai bune produse clienților noștri, pe acelea care să corespundă cu adevărat nevoilor lor .

Poluarea atmosferică este subiect global și, în sensul acesta se întreprind în permanență cercetări complexe pentru îmbunatățirea calității aerului respirat .

Ca mai toate domeniile, și cel al țesăturilor textile, este unul dinamic, în care noile tehnologii își găsesc aplicabilitate iar multe dintre materiale nu mai sunt proiectate doar în ideea îndeplinirii simplului rol decorativ ci și înglobează un cumul de funcționalități .

Perdelele Hohmann PURE AIR © , lansate în acest an, sunt concepute pentru a reduce problema poluării aerului, problemă care devine din ce în ce mai acută.

Exact ! S-au dezvoltat tehnologii de transformare a decorativelor perdele în adevărate filtre de aer. Perdele care purifică aerul !

Tehnologia inovatoare funcționează într-un mod similar cu procesul de fotosinteză  – procesul natural pe care plantele și unele microorganisme îl folosesc pentru a converti dioxidul de carbon în apă și alimente, folosind lumina.

Firul de țesătură este acoperit cu un mineral fotocatalizator, care, la trecerea luminii, descompune poluanții obișnuiți, purificând astfel aerul din încăpere.

Perdele fotocatalitice !!!!

Arata ca perdelele obișnuite, însa îndeplinesc o funcție inedita  – aceea de purificare a aerului interior.

Perdelele împreună cu lumina naturală ce pătrunde prin fereastră  – instrumente atât de simple pentru a obține ceva atât de important !!!!! – aer curat în încăpere.

Ce ar mai fi de știut despre ele ?

  • stratul de mineral este activat și de lumina artificiala. Deci rolul perdelelor este îndeplinit și în absența luminii naturale.
  • efectul catalitic nu dispare în urma spălării țesăturii, nici după timp îndelungat. Este prezent pe întreaga durată de viată a materialului textil.

Evident ca problema poluării,  reală și relevantă pentru  mulți dintre noi, nu se poate soluționa numai cu perdele, însă acestea ar putea reprezenta o soluție cu adevarat spectaculoasă în reducerea riscurilor asociate respirării aerului de proasta calitate.

Vă așteptăm cu drag în showroomul nostru unde veți găsi aceste perdele inovatoare !

www.cromatique.ro

PureAirBrochureEnglish

 

 

 

 

2020 – Modele noi, culori noi, texturi noi și, binențeles IDEI NOI !!!!

Începutul de an 2020 aduce cu sine și noi colecții de materiale textile decorative.

materiale textile 2020

Noile colecții de țesături capturează starea de spirit a momentului, încurajând creativitatea și individualitatea pentru a deschide noi căi de originalitate în decorarea interiorului.

textile 2020

Tonuri multiple de culoare, texturi deosebite pentru a scoate orice amenajare din anonimat. Pentru a transforma o casă în „acasă”, o locuință în „cămin”.

textile 2020

draperii 2020

draperii de lux  materiale textile

Ca de fiecare dată, suntem pregătiți pentru a veni în întâmpinarea celor mai exigente gusturi și cerințe ale clienților noștri.

tapiterie canapea

Modele noi, culori noi, texturi noi și binențeles IDEI NOI !!!! Mai eclectic decât oricând .

textile cu flori

Va așteptăm cu drag în showroomul nostru !

www.cromatique.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Materialele textile-vehicul major de transport al culorii intr-un interior

La modul general, culorile au un puternic impact asupra vietii noastre.

despre culori

Perceptia culorilor este o facultate umana extrem de complexa. Undele electromagnetice de lumina lovesc retina ochiului si in acest fel este stimulat nervul optic sa transmita un impuls electric creierului, unde este interpretat ca o culoare speciala.

cromatique

Perceptia culorii este o senzatie schimbatoare, dependenta de lumina si de juxtapunerea altor culori

intr-un spatiu. Chiar si intensitatea cu care privim o culoare poate sa modifice imaginea asupra nuantei.

cromatique

Exista numeroase studii care conduc la ideea  ca starea de spirit poate fi influentata de culoare, care genereaza raspunsuri emotionale, psihologice.

cromatique

Adesea, reactiile sunt imprimate in subconstient – sentimente de caldura, optimism, vitalitate induse de exemplu de galben, culoare asociata soarelui ; sentimente de calm, liniste, libertate transmise de albastru, culoarea marii, a cerului…. (mai mult…)