Draperii antibacteriene/antivirale- aliați importanți în sectorul medical

draperii spitale

La Cromatique, suntem dedicați să oferim clienților noștri soluții textile exceptionale pentru cele mai exigente proiecte, iar dezvoltarea continuă a gamei de produse comercializate este o parte esențială a acestui angajament.

Pentru sectoare precum cel medical oferta noastră cuprinde nu doar simple materiale textile, ci soluții proactive care oferă un nivel sporit de protecție împotriva bacteriilor și microorganismelor, asigurând un mediu mai sigur și mai sănătos.

draperii antibacteriene

Draperii antibacteriene/antivirale – componente importante ale echipamentelor și infrastructurii din spitale, concepute pentru a preveni răspândirea infecțiilor nosocomiale (infecții asociate asistenței medicale).

Aceste draperii sunt speciale în comparație cu draperiile obișnuite – sunt fabricate din materiale care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme.

draperii antibacteriene

Textile antibacteriene/antivirale: ce sunt ?

Sunt țesături compuse din fibre high-tech, tratate ( tratament cu ioni de argint (Ag+), aceștia având o acțiune antiseptică recunoscută ), cu proprietăți antibacteriene și antivirale. 

Concret, țesătura din poliester 100% bioactiv este capabilă să omoare 99% dintre bacterii (testat în laborator pe Staphylococcus aureus și Klebsiella pneumoniae).

Prin urmare, agenții patogeni sunt eliminați eficient prin acest tratament antibacterian si optiunea pentru draperii antibacteriene și antivirale , reprezinta optiunea pentru o soluție textilă performantă care protejează personalul unitatilor medicale, pacientii si vizitatorii lor!


Când știm că 80% dintre bacterii și viruși se transmit prin contactul cu mâinile și suprafețele contaminate… și că o draperie este deschisă și închisă de multe mâini pe parcursul zilei, înțelegem cu ușurință interesul pentru draperiile antibacteriene !


Tratamentul cu ioni de argint este o soluție stabilă în timp ; odată ce sunt integrate în fibră în timpul fabricării țesăturii, acționează permanent. 

Draperia antibacteriană si antivirală este un element de barieră, o regulă suplimentară de igienă care securizează unitătile deschise publicului si in general toate spațiile sanitare.

Draperiil antibacteriene/antivirale : soluții inovatoare și eco-responsabile

Draperiile antibacteriene îndeplinesc cele mai înalte cerințe de sănătate si siguranță.

Sunt soluții textile eco-responsabile și ignifuge.

Sunt etichetate OEKO-Tex : etichetă ecologică care garantează o producție responsabilă și absența substanțelor nocive în țesătură.