Combinarea modelelor si imprimeurilor in designul interior

cromatique

Modelele si imprimeurile adauga interes, personalitate si textura in designul interior. Ofera finisaj, transforma un spatiu neutru intr-unul personalizat, sofisticat, chic.

Combinarea si asortarea imprimeurilor poate reprezenta de multe ori o provocare, solicita abilitatea de a determina ce va arata bine impreuna si ce nu.

cromatique

Exista multe optiuni de modele si imprimeuri din care puteti alege atunci cand decorati o camera.

cromatique

Imprimeuri florale, buline, dungi verticale, orizontale, in zig zag, carouri,etc….. reprezinta doar cateva dintre posibilele alegeri.

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati atunci cand doriti sa combinati modele si imprimeuri in designul camerei.

1.Stabilti mai intai paleta de culori preferata.

Inainte de a va concentra pe alegerea modelelor, alegeti o paleta de culori care va place.

In alegerea culorilor trebuie sa decideti ce se va potrivi mai bine : o culoare rece sau o culoare calda.

Exista tonuri diferite pentru fiecare culoare, asa ca alegti una sau doua culori principale si luati in considerare una sau doua culori de accent pentru a adauga caracter decorului.

2.Folositi o gama variata de marimi atunci cand combinati si asortati modele

Selectati de la doua pana la patru modele ce variaza ca marime si proportii astfel incat acestea sa nu concureze intre ele ci sa se completeze armonios.

Cand alegeti modele pentru interioare amintiti-va ca imprimeurile la scala mare se pot combina cu imprimeuri mici atata timp cat paleta de culori ramane in aceeasi familie

Folositi un imprimeu dominant pentru centrul focal al incaperii care se poate regasi de exemplu ca model in tapet sau draperii.

cromatique

Gasiti inspiratii in detaliile imprimeului dominant si selectati modele mici si medii care il completeaza

Daca modelul dominant este un imprimeu floral mare, imprimeul mediu poate fi unul geometric sau in carouri care are cateva din aceleasi culori.

Modelele mijlocii ar trebui sa fie cel mult jumatate din scala sau marimea imprimeului dominant.

Folositi aceste imprimeuri pentru perne decorative, fete de masa , cuverturi de pat, tapiteria diverselor obiecte de mobilier.

3.Imprimeurile mari se potrivesc cel mai bine suprafetelor mari

Stabiliti elementele pe care doriti sa le decorati folosind imprimeuri avand in vedere ca marimea imprimeului trebuie sa fie potrivita marimii elementului de decorat.
Un imprimeu supradimensionat se potriveste cel mai bine pe un element mare, integrat ca model in tapetul decorativ de pe un perete, in perdele  ori draperii  sau in covor, deoarece spatiul este suficient pentru a incadra modelul in intregime.

Un model de dimensiuni mai mici este mai potrivit pentru tapiteria unui fotoliu sau  pentru piesele de accent cum ar fi pernele decorative.

4.Imbinati stilul designului cu o combinatie de diferite modele precum cel floral, geometric si dungi pentru a oferi incaperii un impact vizual si personalitate

5.Alegeti culori care sunt similare in toate modelele si imprimeurile pentru o aparenta organizata.

6.Evitati sa concentrati toate imprimeurile intr-o singura parte a camerei si nu puneti imprimeuri de aceeasi  marime unul langa altul.

7.Lasati culorile neutre sa devina fundal atunci cand folositi imprimeuri

Amestecati imprimeurile cu texturi.

Folositi uni-uri si culori neutre pentru a balansa imprimeurile dintr-o camera. Imprimeurile indraznete vor functiona perfect cu tonurile neutre.

8.Folositi modele la scala mica intr-o camera de mici dimensiuni si la scala mare intr-o camera cu dimensiuni generoase.

9.Alegeti dungi orizontale sau verticale pentru a adauga spatialitate sau inaltime camerei.

Va asteptam cu drag in showroom-ul nostru, pentru a alege din multitudinea de modele si imprimeuri, pe cele care va vor ajuta sa creati un decor incantator.

Leave a Comment