Exuberanță în stil CROMATIQUE – culorile neon – Partea II

Noi experimentăm zi de zi culorile, lucrăm cu ele și asta ne place.

In designul interior, textilele reprezintă una dintre modalitățile prin care culorile își pot face simțită prezența.

Regăsite în perdele, draperii, tapițeria mobilierului, huse, cuverturi, perne decorative ……materialele textile oferă multiple oportunitați de colorare a unui spațiu interior.

Referindu-ne la extavagantele culori neon, întărim concluzia articolului precedent și anume aceea că , dacă sunt corect utilizate, ele pot să reprezinte uimitoare elemente de accent într-un interior.

Culorile neon în designul interior – despre dorința de a indrăzni cromatique – unde si cum le folosim ?

Spre deosebire de rafinatele nuanțe pastelate ( tonuri estompate  si discrete ), culorile neon se exprimă tare. Pur și simplu atrag privirile. Sunt vibrante și extravagante.

Versiunile ultra-strălucitoare ale culorilor primare și secundare injectează emoții și energie într-un interior, adaugă o nota artistică, originalitate, sunt o declarație de nonconformism.

Dacă decideți pentru accente în culori neon, pentru ca un decor să fie echilibrat, asigurați-vă că restul elementelor sunt simple și neutre. Intr-un context dominat de neutre și în dozajul potrivit, culorile neon își vor găsi locul lor. Nuanțele de gri, bej, maro inchis, alb-negru reprezintă fundaluri ideale pentru accentele de culoare neon.

O culoare neon se mai poate combina cu versiuni mai stinse ale ei. In acest  mod se amestecă și se evidentiază totodată într-un design coerent, energic, modern și cu vibrație futuristă.

Nuanțele neon sunt, de asemenea, excelente pentru camerele de joacă ale copiilor. Copiilor le plac culorile puternice , dar, desigur, acest lucru nu inseamnă să le folosim excesiv sau fără vreun sens pentru stil. Le putem combina urmând regula complementarității ca și în cazul culorilor primare și secundare.  Verde neon se combină bine cu neon magenta, albastrul electrizant cu portocaliul intens iar galbenul neon este coechipier bun violetului aprins.

Pledoaria noastră pentru o notă de extremism coloristic se încheie făcand apel la latura artistică a fiecăruia dintre noi, într-o lume unde diversitatea este noua normă.

cromatique