Textile antibacteriene, special destinate sectorului medical, pentru că una dintre cele mai bune apărări împotriva răspândirii infecțiilor este o bună ofensivă

draperii antibacteriene

Colecția noastră de materiale textile antibacteriene, special destinate sectorului medical, este exemplificarea perfectă a modului în care suntem conectați la dinamica domeniului textilelor, la perspectiva functională a țesăturilor inteligente.

Prioritatea noastră este să oferim clienților soluții pentru cele mai exigente proiecte, preocupându-ne în permanență să ne dezvoltăm gama de produse, cu textile unice ca performanță, calitate și la prețuri competitive.

În cazul unităților de asistență medicală ( spitale, clinici, cabinete medicale, centre de îngrijire persoane în vârstă , săli de recuperare medicală, etc…), designul se concentrează pe ideea de proiectare a unui spațiu funcțional, flexibil și eficient, si, în egală măsură, pe crearea unui interior pozitiv care să fie reconfortant pentru personal, pacienți și vizitatorii lor și care să garanteze siguranța acestora.

Referindu-ne la textilele din instituțiile medicale ( textile antibacteriene ), în alegerea lor, se au in vedere multe criterii importante pe lângă cele de ordin estetic.

În această situație, se pune accent pe funcționalitate, pe caracteristici precum : protecție împotriva agenților patogeni ( bacterii, virusuri , fungi, microbi …) , fiabilitate și durabilitate sporită, rezistență la murdărie, proprietatea de a fi antistatice ……,  și, obligatoriu, pe respectarea standardelor internaționale privind rezistența la incendiu.

Se folosesc textile care au cele mai bune caracteristici tehnice si funcționale, valorificându-se la maxim posibilitățile lor decorative.

Pentru că una dintre cele mai bune apărări împotriva răspândirii infecțiilor este o bună ofensivă , noi vă propunem țesături special destinate acestui important sector, țesături ce au fost dezvoltate cu ajutorul profesioniștilor din domeniul sănătății, țesături confortabile, sigure și eficiente pentru a fi utilizate în unitățile de sănătate.

Ce proprietăți încorporează aceste țesături speciale ?

Ce proprietăți încorporează aceste țesături speciale ?

  • Sunt antibacteriene

Țesăturile noastre antibacteriene sunt încrustate cu ioni de argint (Ag+) . Acești aditivi bacteriostatici de nouă generație sunt aplicați în timpul fazei de fabricare a firului, ceea ce garantează permanența proprietaților antibacteriene ale textilului.

Argintul este în mod natural antibacterian. Ionii Ag+ integrați permanent în fibră, acţionează definitiv împotriva bacteriilor şi previn astfel proliferarea acestora.

  • Au proprietăţi antivirale ( teste în conformitate cu standardul ISO 18184 )

Proprietățile antivirale ale țesăturilor nu se datorează unui tratament de suprafață după țesere, ci  proprietăților antivirale inerente fibrelor din care sunt confecţionate . Prin urmare, la fel ca in cazul proprietăților lor antibacteriene, acest lucru le conferă proprietăți permanente, indiferent de numarul de spălări

.

  • Sunt ignifuge

  • Își păstrează proprietățile și după multiple spălări / utilizare intensă.
  • Sunt certificate Oeko-TEX Standard 100, fiind sigure atât pentru mediul înconjurător cât și pentru oameni și animale