Cum alegem materialele textile decorative?

Un interior nu este complet fara textile decorative.

Piesa finala a puzzle-lui amenajarilor interioare, textilele decorative au un impact deosebit asupra noastra, creeaza  senzații vizuale și tactile, aduc un sentiment de confort, transforma o casa.

cromatique

Folosite pentru realizarea de perdele si draperii, huse pentru canapea ,scaune sau fotolii, tapiteria obiectelor de mobilier sau pentru versatilele perne decorative, materialele textile reprezinta “elemente – cheie” in designul interior.

De aceea este necesar sa fie corect  alese.

Cum alegem textilele decorative?

  • Calitatea – factor esential in alegerea textilelor decorative

Atunci cand alegem materialele textile decorative trebuie sa cunoastem  ca rezultatul final depinde intr-o foarte mare masura de calitatea acestora.

Este important sa fiti informati cu privire la calitatea materialelor si sa lucrati cu profesionisti.

Compromisurile cu privire la calitate nu inseamna si reduceri semnificative de pret. Poate doar pentru moment. In timp, cu ocazia curatarii, este posibil sa constatati ca trebuie sa schimbati perdelele in totalitate.

Atunci, pe langa costurile de schimbare ale materialelor, va trebui sa platiti o noua confectionare a acestora.

  • Functionalitatea

In selectia materialelor decorative, caracteristicile tesaturilor pot reprezenta un criteriu important.

Fiecare interior are cerințele sale, asa ca alegeti textilele decorative care indeplinesc necesitatile functionale specifice.

De exemplu, puteti bloca sau controla patrunderea luminii naturale de afara daca optati pentru draperii confectionate din black-out sau dublate cu acest material ori puteti minimiza zgomotul din interior folosind tesaturi cu proprietati acustice.

blackout-dimout

draperii-fonoabsorbante

  • Intretinerea materialelor textile

Informati-va inca de la momentul selectiei materialelor textile asupra modalitatii de intretinere a acestora.

Orice material are etichetata compozitia de fibre textile precum si instructiuni precise de curatare si intretinere.

Trebuie sa stiti ca atunci cand in confectie sunt utilizate doua materiale diferite ( de exemplu o draperie dublata care presupune  aplicarea unei captuseli textile la materialul decorativ ales ) acestea trebuie sa fie compatibile din punct de vedere al modalitatii de curatare.

  • Textura,culoarea,modelul textilelor decorative

In functie de stilul personal si tema decorului interior, exista o varietate larga de materiale textile decorative din care puteti alege.

www.cromatique.ro

Va asteptam cu drag !

Leave a Comment