Textile decorative pentru spatii publice – imbinare intre siguranta,functionalitate si design

Catifea din in Scala Rioja

In alegerea textilelor decorative, culorile si imprimeurile reprezinta, de obicei, criterii principale de selectie, deoarece prin aceste optiuni, spatiul care urmeaza a fi decorat va capata propria personalitate.

cum alegem perdelele si draperiile

Insa, in cazul spatiilor publice (hoteluri, restaurante, cladiri de birouri…), atunci cand aleg decoratiunile textile destinate acestora, designerii de interior, au in vedere mai multe criterii importante pe langa cele de ordin estetic. Se folosesc tesaturi care au cele mai bune caracteristici tehnice si functionale valorificandu-se la maxim posibilitatile decorative .
perdele ignifuge

  Up Swing - material textil ultra texturat, durabil, ecologic, ignifug, o alegere exceptionala pentru realizarea de perdele atat pentru spatii publice cat si pentru cele rezidentiale .

draperii ignifuge

Pireo - material de o calitate deosebita,rezistent la foc,garantat 6 ani impotriva decolorarii,teflonat,rezistent la pete si murdarie,usor de intretinut.

In aceasta situatie se pune accent pe functionalitate, pe caracteristici precum rezistenta la murdarie, durabilitate sporita, proprietatea de a fi antistatice…,  si, obligatoriu, pe respectarea standardelor internationale privind rezistenta la foc.
simboluri materiale textile

Acesta pictogramă indică faptul că materialul textil respecta standardele in vigoare privind rezistența la un eventual incendiu, pretandu-se astfel utilizarii în spațiile publice (hoteluri, restaurante ...).

Este esentiala o comunicare corespunzătoare cu reprezentantii showroom-urilor si magazinelor care comercializeaza  materiale textile pentru a le selecta pe cele mai potrivite in amenajarile locatiilor cu destinatie publica.

Ca orice alt produs, materialele textile sunt etichetate, insotite de informatii privind caracteristici cum ar fi : compozitie fibroasa, latime, densitate, finisare, rezultate ale testarilor la care au fost supuse precum si informatii despre standardele din domeniu.

Aceste date trebuie sa reprezinte o baza adecvata pentru evaluarea calitatii  textilelor.

draperii fonoabsorbante ignifuge

Dedalo - material textil ignifug cu proprietati fonoabsorbante

Textile decorative, cum sunt perdele si draperiile, sunt unele dintre cele mai comune materiale accelerante pentru un posibil incendiu.

perdele si draperii de calitate

Se poate limita riscul incendiilor, fara a pune limite  creativitatii, pentru ca exista o gama variata de materiale textile ignifuge care respecta standardele de securitate la incendii fara a face compromisuri cu privire la aspectul estetic.

perdele rezistente la foc

   Ceiba - material semi-transparent,ignifug (clasa 1),100% din Trevira Cs, pentru realizarea de perdele in locatii publice si nu numai

Unul dintre aceste materiale este Trevira CS, un material sintetic, care este folosit în principal pentru perdele,draperii, tapiserie, și alte decoratiuni. Este foarte durabil, usor de intretinut, si, foarte important, este, în conformitate cu standardele internationale, permanent ignifug. De aceea este utilizat în principal în zonele publice.

draperii rezistente la foc

Charlotte -o colectie de materiale textile din care se pot realiza draperii si huse de tapiterie pentru mobilier atat pentru spatii publice cat si private. Materialele sunt ignifuge, din Trevira Cs.

draperii rezistente la foc clasa 1draperii clasice ignifugedraperii cu certificat de rezistenta la focdraperii horecadraperii hotelurimaterial draperii rezistent la foc

draperii ignifugatedraperii ignifuge clasa 1draperii pentru spatii publicedraperii rezistente la focdraperii Trevira Csmaterial draperii ignifuge

Trevira CS nu este impregant cu substanțe chimice, proprietățile ignifuge sunt încorporate în lanțul molecular de fibre, care nu pot fi eliminate sau uzate ( prin spalare de exemplu ). Este permanent ignifug.

perdele ignifuge pentru spatii publice

Perdele ignifuge din Trevira Cs

Daca folosirea de tesaturi ignifugate reprezinta o cerinta absolut obligatorie pentru locatiile publice ( restaurante,hoteluri,cluburi…), pentru spatiile private este o optiune personala.

Proprietatile deosebite și  ușurința intretinerii, fac  ca Trevira Cs sa reprezinte  o varianta foarte convenabila si pentru utilizarea în spatiile de locuit.

Va asteptam cu drag in showroom-ul nostru , unde puteti gasi tesaturi care indeplinesc exigentele standardelor din domeniu.

www.cromatique.ro

Leave a Comment